Foto verkleinen
Foto aanpassen
Map Route
Youtube Trimmer
Chartle
Online Kleuren
Meer

Gratis, in-browser (bulk) afbeeldingen converteren

ImageMagick commando's

2img.com gebruikt ImageMagick voor de afbeeldingsconversie. Als onze ingebouwde commando's niet bieden wat je nodig hebt, kun je je eigen ImageMagick-commando's maken om afbeeldingen te converteren. Een korte introductie tot ImageMagick-commando's wordt hieronder weergegeven. Meer uitleg is te vinden in de ImageMagick-handleiding of de ImageMagick Community.

Op je site moet je je commando altijd beginnen met convert. Gebruik {$inFile} en {$outFile} als placeholders voor in- en uitvoerbestandsnamen. Het basiscommando om een afbeelding naar PNG te converteren is:

convert {$inFile} {$outFile}.png

Het commando dat je maakt, wordt uitgevoerd op alle afbeeldingen die je hebt geselecteerd. Als je een commando hebt gemaakt dat je later wilt hergebruiken, kun je het opslaan voor later gebruik. Na het uitvoeren van de conversie vind je een knop Instellingen opslaan.

Om commando's toe te voegen aan het convert-commando voeg je een '-' toe, gevolgd door het commando en de opties ervan. Bijvoorbeeld, als je je afbeeldingen wilt verkleinen tot 50%, zal het commando zijn:

convert {$inFile} -resize 50% {$outFile}

Enkele andere basiscommando's:

Enkele geavanceerde commando's:

Je kunt ook commando's combineren en ingewikkelde commando's gebruiken:

Voor andere commando's en veel meer informatie, bezoek de ImageMagick-website.